Hae tästä blogista

14.2.2011

Suklaaherkkuja


Muotit mie oon ostanut Confetista sekä Tiimarista. Tosin nuo Tiimarista ostetut ovat Confetin muotteja. Noudata pesu- ja käyttöohjeita. Älä pese pesuaineella, ei tiskikoneeseen. Paina suklaa pois muotista, lähtee helposti kunhan annat jähmettyä tarpeeksi. Suklaa säilyy noin 2-3 viikkoa. Säilytä konvehdit ilmatiiviissä rasiassa huoneenlämmössä. Konvehteja ei tarvitse säilyttää jääkaapissa.

TÄYTESUKLAITA

Sulaa tummaa suklaata siveltimellä täytesuklaamuotteihin, jos laitat pursotettavaa tai juoksevaa täytettä. Muutoin voit pursottaa muotit puoleen väliin asti laita esim. pähkinä keskelle. Kopsauta aina ilmat pois. Muista laittaa tarpeeksi suklaata sekä levittää sitä hyvin joka puolelle. Jähmetä kylmässä, me tehtiin pakkasessa niin saatiin nopeutettua prosessia. Laita täytettä sopivasti, älä täytä liian täyteen, koska silloin täytesuklaat hajoavat helposti. Puoliväli on sopiva. Laita päälle tarpeeksi suklaata. Tarkista vielä, että suklaata on joka puolella. Sitten vaan takaisin pakkaseen. Anna jähmettyä hyvin. Suklaa säilyy noin 2-3 viikkoa. Säilytä konvehdit ilmatiiviissä rasiassa huoneenlämmössä. Konvehteja ei tarvitse säilyttää jääkaapissa. Tarjoile konvehdit sellaisenaan, paperisista tai foliopintaisista konvehtikapseleista tai kääri ne upeaan foliokääreeseen.


Täyteitä:
  • tervahunaja
  • salmiakkihunaja
  • appelsiinihunaja
  • rommihunaja
  • vaniljakreemi
  • mokkatäyte
  • mansikkakreemi
  • mielenmukaan mitä tahtoo, leipuriapulainen ehdottin pähkinöitä vielä täytteen päälle. Emme kokeilleet, mutta varmasti hyvää


PALASUKLAITA
Sulaa tummaa suklaata. Suojaa muoviastia elmukelmulla, tarkista, että on suorassa purkin pohjalla ja ota riittävästi, että voit kääntää reunat päälle. Itse käytin ihan vanhoja punajuurisalaattipurkkeja. Mutta voi käyttää mitä purkkeja itse haluaa ja paljonko tekee. Suklaa säilyy noin 2-3 viikkoa. Säilytä konvehdit ilmatiiviissä rasiassa huoneenlämmössä. Konvehteja ei tarvitse säilyttää jääkaapissa. Tarjoile konvehdit sellaisenaan, paperisista tai foliopintaisista konvehtikapseleista tai kääri ne upeaan foliokääreeseen.


Täytteitä:
  • hunajapaahdettuja siemeniä
  • kuivattuja hedelmiä, jos on isoja paloja niin pilko pienemmiksi
  • pähkinöitä
Levitä täytevaihtoehto purkin pohjalle, lisää sula suklaa päälle. Sekoita hieman. Käännä elmukelmu päälle. Laita jähmettymään pakkaseen. Leikkaa pienemmiksi paloiksi.

SYDÄNSUKLAA
Sulata tummaa tai valkoista suklaata pursotinpussissa. Muista olla todella huolellinen, kun sulatat suklaata mikrossa. Tarkista vähän väliä, ettei suklaa pala. Sulaa meinaan yllättävän nopeasti tuo suklaa. Pursota sydänmuottiin suklaata. Voit halutessasi lisätä:
  • kuivattuja hedelmiä
  • pähkinöitä
  • siemeniä
Jähmetä ja tarjoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti