Hae tästä blogista

Muffinssit ja pullat

Suklaahedelmämuffinssi

1/4 dl   kaakaojauhe (tumma)
    3 dl    spelttijauho
2/3 dl   muscovadosokeria
     3 tl    leivinjauhe
125 g    suklaata pilkottuna (tummaa, maitosuklaa, valkoista)
125 g    kuivattuja hedelmiä maun mukaan
  1 kpl    kananmuna
    2 dl    neste (mehu, vahva kahvi, maito, kerma)
100 g    rasva, sulatettuna (öljy käy myös, mutta laita vajaa 1 dl silloin)

1. Siivilöi jauhot kulhoon. Sekoita sokeri mukaan. Lisää pilkottu suklaa sekä kuivatut hedelmät.
2. Vatkaa muna, neste ja rasva sekaisin.
3. Lisää seos jauhoihin. Älä sekoita liikaa, saa jäädä jauhohippuja.
4. Laita kahdella lusikalla muffinivuokiin. Kannattaa laittaa kaksi muffinivuokaa päällekkäin, näin muffini ei leviä vaan nousee.
5. Paista 200 C 15 minuuttia.
6. Voit koristella muffinit vaniljakreemilla.

Valkosuklaa muffini (gluteeniton, mutta vaihda jauhot täysjyvävehnäjauhoihin tai spelttijauhoihin)
Valkosuklaalla kuorrutetut ovat
valkosuklaamuffineita.
200 g    gluteenitonta jauhoseosta
25 g      kaakaota
1tl          leivinjauhe
1 tl         kaneli
115 g    muscovadosokeri
125 g    valkosuklaata, pilko
2            muna
1 dl        öljy
2 dl        soijamaito

Siivilöi jauhot kulhoon. Lisää kaneli, sokeri ja 125 g suklaata. Sekoita ainekset sekaisin. Vaahdota munat ja öljy.  Lisää soijamaitoa vähitellen vaahdon joukkoon. Hämmennä soijamaitomunaöljyseos jauhojen joukkoon. Älä vaivaa liikaa, vaan sekoita ainekset vaan sekaisin. Laita 12 muffinivuokaa muffinipeltiin. Jos et käytä peltiä niin laita 2 vuokaa päällekkäin. Levitä taikina vuokiin 2 lusikalla. Paista 200 asteisessa uunissa 20 minuuttia.

Suklaasydänmuffinit (gluteenitonta. Voit halutessasi vaihtaa jauhot täysjyvävehnäjauhoihin tai spelttijauhoihin)
4 rkl      rasva
55 g     ruokosokeri / muscovadosokeri
85 g     gluteenitonta jauhoseosta
1 tl        leivinjauhe
1 rkl      tumma kaakaojauhe
1 dl       porkkanaraaste
0,5 dl   soijamaito
55 g     tummaa suklaata paloina


Vatkaa rasva, sokeri, porkkanaraaste sekaisin. Lisää joukkoon jauhot, jotka on sekoitettu keskenään sekaisin. Lisää maito. Jos on liian paksu edelleen niin lisää nestettä, jotta saat juoksevampaa. Laita 8 vuokaa muffinipellille, jos käytät pelkkiä vuokia niin laita 2 vuokaa päällekkäin. Levitä vuokiin 2 lusikkalla. Laita suklaata jokaisen muffinin keskelle. Paista 180 asteessa 20 - 30 min. Anna jäähtyä hetken, mutta tarjoa lämpiminä. Näin suklaa valuu kivasti lautaselle.


Peruspullaohje
1 l                  neste (mehua, maitoa, soija,-kaura- ja riisimaitoa, piimää jne.)
4 pss            kuivahiivaa tai
100 - 150 g  leivinhiivaa
2 kpl              muna
3 - 4 tl           suola
10 g              kardemummaa, jos tahdot
3 - 4 dl          sokeri / hunaja / siirappi
1,9 - 2 kg      jauhoja
2 dl               öljyä tai
200 - 300 g  margariinia, sulata ja jäähdytä


Leivinhiiva: +32 asteiseen (kädenlämpöinen) nesteeseen hiiva, suola, sokeri, munat, kardemumma. Vaivaa jauhot joukkoon. Lisää lopuksi rasva. Anna kohota kaksinkertaiseksi. Vaivaa taikinaa. Leivo haluamasia pullia. Anna kohota. Voitele. Paista.
Kuivahiiva: + 42 asteisessa (lämpimämpää kuin kädenlämpö) suola, sokeri, munat, kardemumma. Vaivaa jauhot joukkoon, joihin on lisätty hiiva. Lisää rasva. Anna kohota kaksinkertaiseksi. Vaivaa taikinaa. Leivo haluamasia pullia. Anna kohota. Voitele. Paista.

Hyvä kohotuspaikka pullalle on keittiöallas, johon on laskettu kuumaa vettä. Laita taikinakulho lämpimään veteen tai mikroaaltouuniin (mikroa ei saa laittaa päälle) tai pullapelti altaan päälle ja kohotus nopeutuu.

Voit leipoa:
  • pikkupullia --> tee pieniä pyöreitä pullia, kohota, laita voitelun jälkeen päälle voinokare tai raesokeri. Paista 230 -  250 asteessa 7 - 15 min
  • korvapuusteja --> kauli taikina, levitä päälle rasvaa tai öljyä, kanelia ja sokeri tai sulatettua hunajaa. Kääri rullalle, leikkaa paloiksi. Kohota, voitele, paista 220 asteessa 10 - 15 minuuttia
  • piirakkapohjana --> kauli ohueksi levyksi, pane se pellille, jossa on päällä leivinpaperi tai levitä se vuoan päälle. Levitä päälle marjoja, hiven sokeri tai hunajaa, ja hiukan perunajauhoja ( kun marjat sulavat niin niistä tulee nestettä paljon, perunajauhot imevät kosteuden). Käännä reunat ja voitele. Paista 200 asteessa 20 - 30 minuuttia. Lisää ohjeita tulee osioon http://niitulinkokeilevakeittio.blogspot.com/p/kakut-ja-tortut-seka-kuivakakut.html

Kuivattu hedelmä kookoshiutalemuffinssavattu hedelmä kookoshiutale muffinssi
100 g     rasva
0,5 dl     hunaja (omena, natural, piparminttu, päärynä, sitruuna, inkivääri, rommi, kahvi)
85 g       ruokosokeri
1 dl        kuivattuja hedelmiä
0,5 dl     kookoshiutaleita
0,25 dl   pähkinöitä (jos haluat)
1            muna
1,5 tl      leivinjauhe
2 dl        kokojyvävehnäjauho
0,5 dl     soijajuoma / maito

Vatkaa rasva ja hunaja sekä sokeri vaahdoksi. Lisää muna. Sekoita jauhoihin leivinjauhe, kookoshiutaleet, hedelmät ja pähkinä. Lisää mukaan nesteen kanssa. Lisää neste määrää, jos taikina on liian paksua. Saa olla hiven löysempää. Laita muffinivuokiin (kaksinkertaiset pellilla paistettaessa, muffinssipeltiin 1 vuoat) 2 lusikalla. Paista 180 asteessa 20 minuuttia. Tulee noin 12 kpl.

Joulusuklaamuffinit
500 g     suklaata (kaikki täytesuklaat, patukat, konvehtirasiat käy)
100 g     rasva
2             muna
1 dl         kookoshiutaleita (ei pakko)
0,5 dl      pähkinärouhetta (ei pakko)
2 dl         vehnäjauho
2 tl          leivinjauhe
2 dl         soijajuoma

Sulata suklaa ja rasva kattilassa. Sekoita koko ajan, koska suklaa paakkuntuu. Suklaan sulettua laita se kulhoon ja vatkaa. Lisää munat koko ajan vatkaten. Lisää jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe. Lisää soijajuomaa, jotta saat hieman juoksevampaa seoksesta. Jaa muffinivuokiin (kaksinkertaiset pellilla paistettaessa, muffinssipeltiin 1 vuoat) 2 lusikalla. Paista 180 asteessa 20 minuuttia. Tulee noin 18 kpl.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti