Hae tästä blogista

Ruokaohjeita vauvoille

Kaikki säilyy jääkaapissa tiiviissä rasiassa 3 päivää. Pakastimessa 3 kk.

Kasvisliemi
1 kpl      bataatti
1 kpl      porkkana
1 kpl      purjo
2 kpl      persiljanoksaa

1,5 l      vesi

halutessasi:

5 kpl    kokonaisia mustapippureita
1 kpl   laakerinlehti
1 kpl   valkosipuli

Kuori, paloittele. Halkaise purjo ja huuhtele hyvin. Laita kattilaan, lisää vesi ja mausteet. Anna kiehahtaa ja pienennä lämpöä. Keitä 30-45 min. Kunnes ovat pehmeitä. Siivilöi. Ota juurekset talteen ja soseuta ne. Säilytä kasvisliemi tiiviissä astiassa noin 3 päivää. Voit myös pakastaa liemen valmiisiin annoksiin, noin 2-3 dl.

Hernekeitto
1 kpl      peruna / palsternakka
1 kpl      omena
n. 100g  kuivattuja herneitä tai
n. 100 g linssejä
6,5 dl     vesi ja 
mausteita (kok. mustapippuri, ruohosipuli, minttu, laakerinlehti)
tai
6,5 dl    kasvislientä

Huuhtele herneet / linssit, liota yön yli. Heitä pois liotusvesi. Kuori ja pilko kasvikset. Laita kaikki kattilaan. Keitä noin tunnin ajan miedolla lämmöllä. Soseuta. Voit maustaa yrteillä halutettasi.

Risotto
n. 1 dl / 100g     risottoriisiä / lyhytjyväistä riisiä
n. 3 dl                 kasvislientä
n. 1 dl                 sosetta esim. kurpitsa

Riisit ja kasvisliemi kiehuvaksi. Alenna lämpöä. Sekoita välillä. Anna hautua 20 min. Lisää sose. Soseuta tarvittaessa.

Munakokkeli (6 kk -->)
1-2    munaa
1 rkl  maitoa / vettä

Vatkaa ainekset kesken. Paista pannulla kypsäksi. Voit myös tehdä munakkaan, jonka voit leikata paloiksi ja tarjota sormiruokana.


Vihanneskeitto / sose
2 kpl    porkkana
1          purjo
2 kpl    perunaa / tai
1 kpl   bataatti
1 l       kasvislientä tai vettä
mausta esim:
laakerinlehti
persilja
mustapippuri

Pese ja kuori kasvikset. Halkaise purjo ja huuhtele se hyvin. Kuutioi kasvikset ja suikaloi purjo. Laita kaikki aineet kattilaan. Keitä pehmeeksi. Soseuta. Voit listä myös: pakasteherneitä ( ihan lopuksi), perunan tilalle kesäpurpitsaa, paprikaa.



Pastakastike

1 kpl    sipuli
2 kpl    valkosipulinkynttä
400 g  tomaattimurskaa/kokonaisia tomaatteja
4 dl     vettä
basilikaa
oreganoa
mustapippuria

Pilko sipulit. Kuulota sipulit, lisää pannulle tarvittaessa 1 tl öljyä. Lisää tomaatit ja vesi. Hauduta 15-20 min. Mausta. Soseuta.

Vaihtelua:

  • 100 g     pakastemaissia
  • 1 kpl      selleri
  • 2 kpl      paprika



Päärynä-mangosorbetti
1 kpl     kypsä mango
2 kpl     kypsä päärynä
1 dl      makeuttamatonta mehua, esim. omena

Soseuta kaikki aineet tehosekoittimessa. Kaada pakastusrasiaan. Siirrä pakastimeen jähmettymään 30-60 min.  Kaada seos kulhoon, vatkaa 5-10 min. Kaada seos edelleen rasiaan, laita pakastimeen. Toista kerran tunnissa 4 tunnin ajan.

Vaihtelua:

  • 1 kpl ananas
  • 1 kpl hunajameloni, cantaloupe
  • 100 - 200 g  mustikka / vadelma / mansikka
  • 3 kpl persikka / nektariini / luumu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti