Hae tästä blogista

Kakut ja tortut, täytteet ja muuta


Suklaavaahtokarkkimousse
150 g   vaahtokarkki
50 g     margariini (sininen keiju)
250 g  tummaa suklaata paloina
0,5 dl   kuumaa vettä
2 dl      vatkautuvaa kaurakermaa tai vatkautuvaa vaniljakastiketta kaurakermaa
1 tl       vaniljauute (tai mielensä mukaan muutkin käy)

1.Laita vaahtokarkit, rasva, suklaa, vesi kattilaan. Sulata vesihauteessa. Sekoittele välillä.
2. Vatkaa kerma vaahdoksi.
3. Jäähdytä suklaaseos.
4. Sekoita keskenään seokset.
5 Jäähdytä.

Mokkakreemi
1 dl      vahvaa kahvia
3/4dl     sokeri
2          keltuainen
200 g  rasva (voi, margariini)

Keitä kahvi ja sokeri siirappimaiseksi seokseksi. Kaada kuumana keltuaisten päälle todella hyvin vatkaten. Jäähdytä. Vaahdota rasva. Lisää hyvin vatkaten kahviseoksen kanssa.

Kinuskikreemi
125 g  rasva
4 dl      ruokotomusokeri (halutessasi käy myös mansikkatomusokeri tai kaakaotomusokeri sekä ruokosokeri (ruokosokerista jää sitten sokerikiteitä)
1 rkl     vesi

Pehmennä rasva notkeaksi. Sekoita sokeri joukkoon vähin erin, jos käytät ruokosokeria niin vatkaa hyvin. Lisää lopuksi vesi ja vatkaa viekä hetki.

Sokerikreemi
125 g  rasva
1/2 tl     vaniljasokeri (tarvittaessa käy myös vaniliinisokeri)
4 dl      tomusokeri (halutessa voit käyttää makutomusokeria, tällöin maku muuttuu)
1 rkl     vesi

Pehmennä rasva notkeaksi. Lisää vaniljasokeri. Sekoita sokeri vähin erin joukkoon. Lisää lopuksi vesi. Vatkaa vielä hetki.

Voikreemi
150 g   rasva
1/4 tl  tomusokeri (halutessa voit käyttää makutomusokeria, tällöin maku muuttuu)
3          keltuaista
1 rkl     vaniljasokeri

Vatkaa rasva ja sokeri. Lisää keltuaiset yksitellen joukkoon hyvin vatkaten. Lisää vaniljasokeri. Vatkaa kuohkeaksi.

Mokkatäyte 2 
50 g           rasva
n. 0,5 dl     tomusokeri
1                keltuainen
1 tl             pikakahvi +
1 rkl          kylmää vettä (voit käyttää myös suodatinkahvia 1 rkl, sekä voit keittää makukahveja halutessasi)

Vaahdota rasva ja sokeri. Vatkaa joukkoon keltuainen. Mausta kylmällä vahvalla kahvilla.

Vaahtokarkkimassa (en ole vielä testannut, mutta testaan ihan lähiaikoina)
300g     vaahtokarkkeja
0,5dl     vettä
1 pkt     tomusokeria
              öljyä

Öljyä kulho ja muut välineet joita käytät valmistuksessa. Laita vaahtokarkit ja vesi kulhoon. Lämmitä mikrossa pieniä aikoja kerrallaan välillä sekoittaen kunnes vaahtokarkit on kokonaan sulaneet. Sekoita massaan tomusokeri vähitellen. Kun seos on paksumpaa niin öljyä kädet ja työstä takinaa käsin. Lisää tomusokeria niin kauan kunnes massa pysyy kasassa, se saa kuitenkin olla vielä tahmeaa. Laita massa tomusokeroidulle kelmulle ja kääri hyvin kelmuun.  Laita vetäytymään jääkaappiin. Käytä mieluusti samana päivänä. Kun otat massan käyttöön, lämmitä sitä pienissä erissä mikrossa kunnes se on muotoiltavan pehmeää. Työstä taikinaa vielä tomusokeroidulla alustalla kunnes se ei tartu alustaa ja käsiin. Säilyy kyllä hyvin muovikelmuun pakattuna. Riittävyys 26 cm kakkuun.

Suklaatäyte
100 g    margariini
4 rkl       vahva kahvi
125 g    tumma suklaa
2 dl        ruokotomusokeri
1 tl         vaniljasokeri

Sulata rasva. Lisää kahvi ja pilkottu suklaa. Anna sulaa. Sekoita joukkoon tomusokeri hyvin sekoittaen tai vatkaten käsin. Mausta. Levitä pohjan päälle. Laita pakkaseen jähmettymään.


Muscovadokakkupohja

1 lasi    tummaa muscovadosokeria
1 lasi    kananmunia
½ lasi   perunajauhoja
½ lasi   spelttijauhoja
1 tl        leivinjauhetta

1. Vatkaa sokeri ja munat vaahdoksi.
2. Sekoita jauhot keskenään. Lisää varovasti sekoittaen munasokerivaahtoon. Voit siivilöidä jauhot myös joukkoon.
3. Paista 225 C uunissa, kunnes tikkuun ei tartu taikinaa.
4. Kumoa kakku sokeroidulle leivinpaperille. Irrota leivinpaperi kakusta.
5. Jos et tahdo halkaista kakkua niin voit tehdä seuraavanlailla:
Koristele kakku suklaa-vaahtokarkkimoussella. Koristele sivut vaniljakreemillä tai suklaa-vaahtokarkkimoussella. Tee koristeita sokerimassasta.

Kookosporkkanapohja (gluteenitonta, voit halutessasi vaihtaa jauhot spelttijauhoihin tai täysjyvävehnäjauhoihin)
1 dl        ruokosokeri / muscovadosokeria
1 dl        kookosmaitoa
4 dl        gluteenitonta jauhoseosta
2 tl         leivihjauhetta
1 dl       porkkanaraastetta
1 dl       öljyä


Sekoita sokeri ja kookosmaito. Sekoita jauhoihin leivinjauhe. Lisää niihin kookosmaitosokeriseos, porkkanaraaste ja öljy. Älä vatkaa liikaa. Laita irtopohjavuokaan leivinpaperipohjalle tai suorakaiteen muotoiseen pieneen vuokaan leivinpaperipohjalle. Levitä taikina vuokaan. Paista 200 asteessa 25 - 35 minuuttia.
Jos käytät pohjaa leivospohjina niin laita suorakaiteen muotoiseen vuokaan. Ota muotilla pohjia, laita pohjat muffinivuokiin. Pursota päälle kreemiä ja koristele.

Rapea torttupohja (ohje on suklaaherkut kirjasta muunneltuna)
2 ½ rkl        kaakaojauhe
2 dl             spelttijauho tai kokojyvävehnäjauho
½ dl            tomusokeri
75 g           rasva kuutioina
1                 keltuainen
1 tl              kylmä vesi


Sekoita jauhot ja sokeri. Lisää voi. Sekoita taikina murumaiseksi. Lisää keltuainen ja kylmä vesi. Sekoita taikina. Laita vetäytymään jääkaappiin minimissään 30 minuutiksi. Kauli ohueksi tai levitä sormin painelemalla vuoan pohjalle. Voit käyttää monissa makeissa tortuissa tätä pohjaa. Paistolämpötila on 180 astetta, aika riippuu täytteestä. Keskimäärin noin 20- 30 min.


Suolapähkinä-suklaatorttu (ohje on suklaaherkut kirjasta muunneltuna)
1 annos    rapea torttupohja
100 g        suolapähkinä
2 1/3 dl      muscovadosokeri / ruokosokeri
2 dl            kaurakermaa
50 g          rasva
125 g        tummaa suklaata
6 rkl           vesi


Kauli / painele taikina foliovuoan tai keraamisen vuoan pohjalla. Paista 20 min 180 asteessa, kunnes on hieman tummunut. Hienonna pähkinät. Mittaa sokeri ja vesi kattilaan, kuumenna varovasti, kunnes sokeri on liuennut. Kuumenna seos kiehuvaksi, keitä noin 5 minuuttia, kunnes siirappi on syvän keltaista. Nosta kylmään veteen kattila, jotta kypsyminen loppuu. Lisää kattilaan rasva, kermaa, sekoita miedolla lämmöllä, kunnes seos on tasaista. Sekoita joukkoon pähkinät, anna paksuuntua n 15 min. Kaada seos vuokaan. Levitä tasaiseksi. Sulata suklaa, levitä seoksen päälle. Laita jäähtymään kylmään vähintään 2 tunniksi. Tämä on tahmeaa, mutta todella hyvää.


Suklaamousekakku
3            munaa
380 g    suklaamoussea
100 g    rasvaa / käyttämättä jääneita kreemejä


Vatkaa keltuaiset, rasva ja suklaamousse sekaisin. Vaahdota valkuaiset. Lisää valkuaisvaahto muiden joukkoon käännellen. Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi, voitele reunat. Ei tarvitse tehdä tätä, jos sinulla non-stickvuoka. Levitä seos tasaisesti vuokaan. Paista 180 asteessa 25 - 30 minuuttia. Nauti :-D

Suklaapiirakka
Pohja:
100 g      rasvaa (voit tehdä 50 margariiniä ja 50 g kookosrasvaa)
1 dl         mysliä
4 dl         maissihiutaleita

Sulata rasva. Murskaa pussissa maissihiutaleet sekä mysli. Sekoita rasvan joukkoon. Levitä irtopohjavuoan pohjalle. Anna kovettua jääkaapissa.

Suklaatäyte
100 g    margariini
4 rkl       vahva kahvi
125 g    tumma suklaa
2            keltuaista
2 dl        ruokotomusokeri
1 tl         vaniljasokeri
2 kpl      liivatelehti
2            valkuaista
Sulata rasva. Laita liivatelehdet likoamaan. Lisää kahvi ja pilkottu suklaa. Anna sulaa. Sekoita joukkoon tomusokeri hyvin sekoittaen tai vatkaten käsin. Vatkaa joukkoon keltuaiset. Vatkaa valkuaisvaahto kovaksi. Mausta. Sulata liivatelehdet pieneen määrään suklaaseoksen joukkoon. Sekoita liivatelehdet suklaaseoksen joukkoon. Sekoita suklaaseos sekä valkuaisvaahto keskenää varovasti käännellen. Levitä pohjan päälle. Laita kakku jääkaappiin.

Banaanikakku
5 dl        täysjyvävehnäjauho tai spelttijauho
1 ½ dl    hunaja
½ dl       inkiväärihunaja
2 ½ tl     leivinjauhe
2 tl         kaneli
1 tl         inkivääri
2 dl        vaahtoutuva vaniljakastike, Sunnuntai
3            munaa
3 dl        banaanisosetta, saa olla sattumia (3 isoa banaania)
1 ½ dl   sulatettua margariiniä tai öljyä

Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää muut aineet hyvin sekoittaen. Sulata rasva ja hunaja. Jos käytät öljyä niin sulata hunajaa mikrossa tai kuumassa vedessä juoksevammaksi. Lisää seokseen. Kaada taikina voideltuun ja jauhoitettuun kakkuvuokaan (n 1,8 - 2 l) ja paista 175 asteessa alimmalla tasolla 50 - 60 min. Naati!

Appelsinitorttu
Pohja:
2         munaa
½ dl    muscovadosokeria tai
½ dl    hunajaa
2 dl     kokojyvävehnäjauho
1 tl      leivinjauhe
50 g   sulatettu rasva

Täyte:
30 g    rasva
1 dl     appelsiinihunaja
½ dl    kokojyvävehnäjauho
1 dl     pähkinärouhetta
4 dl     appelsiinimehu
2         keltuainen

Päälle:
2         valkuaista
1 rkl    ruokosokeri tai appelsiinihunaja

Vaahdota munat ja sokeri/hunaja. Lisää jauhot, rasva ja sekoita tasaiseksi. Levitä irtopohjavuokaan. Paista 200 asteessa keskitasolla 12 - 15 min kypsäksi.
Valmista täyte, kun pohja on uunissa. Sulata rasva kattilassa. Sekoita siihen hunaja, venhäjauhot, pähkinät ja vispaa sekaan appelsiinimehu ja keltuaiset koko ajan sekoittaen. Kaada täyte kypsän tortun päälle. Lisää uunin lämpöä 250 asteeseen. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi, mausta hunajalla. Levitä täytteen päälle. Laita uuniin, että marenki saa väriä.


Omenapiirakka
3 dl     neste
1 dl     öljy
½ dl    sokeri
4 dl     vehnäjauho
2 tl      leivinjauhe
2 tl      kardemumma / piparkakkumauste / neilikka
Päälle:
3-5 kpl     omenaa
2 tl           kanelia
½ -  1 dl  sokeria  

Sekoita neste ja öljy keskenään. Sekoita jauhot sekaisin. Lisää jauhoseokseen nesteöljyseos. Sekoita hyvin keskenään. Levitä piirakkavuoan pohjalle. Kuori ja viipaloi omenat. Levitä omenat pohjan päälle. Levitä omenoiden päälle kaneli ja sokeri. Paista 200 asteessa 20 - 30 minuuttia.

Omenapiirakka
2           munaa
1,5 dl   sokeri
2 dl      vehnäjauho
1 tl       leivinjauhe
1 dl     omenasose
päälle:
3-5 kpl   omena
kanelia ja sokeria maun mukaan

Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita jauhot ja leivinjauhe sekaisin. Lisää sokerivaahtoon jauhot ja omenasose. Levitä piirakkavuokaan. Kuori (kotimaisissa voit jättää kuoren päälle) ja viipaloi omenat. Levitä omenat taikinan päälle. Levitä kaneli ja sokeri omenoiden päälle. Paista 200 asteessa 30 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti