Hae tästä blogista

Lämmin ruoka ja salaatit sekä lisukkeet

Kaalisalaatti
500 g     punakaalia
2             porkkana
0.5 dl      majoneesi
1 pieni    sipuli (halutessa) tai
pala (0,5 dl)      purjoa
hiven      mustapippuria


Suikaloi kaalia, raasta porkkana, pilko sipuli / purjo pieneksi. Sekoita keskenään. Lisää majoneesi ja mausta mustapippurilla.


Juustokastike (maidoton niin halutessa)
150 g      rasva
n.3 dl       spelttijauhoja


sulata rasva kattilassa. Lisää spelttijauhoja 1 dl kerrallaan hyvin sekoittaen. Määrä ohjeessa on viitteellinen. Seoksen tulee olla tasaista ns. liisterimäistä seosta. Anna muhia noin 10 minuuttia miedolla lämmöllä välillä sekoittaen.


3 prk       kaurakermaa (älä käytä vähärasvaista, se ei toimi hyvin)
n.5 dl      soijamaitoa


Lisää huoneenlämpöine kerma pienissä erissä hyvin sekoittaen. Lisää soijamaitoa pienissä erissä hyvin sekoittaen. Kastikkeen tulee paksuhkoa. Anna muhia välillä sekoittaen miedolla lämmöllä. Lisää maitoa tarvittaessa, jos seos on liian paksua.


1 - 2 pkt      vuohenjuustoa
tai
5 dl - 8 dl juustoraastetta 
itse voit laittaa enemmän tai vähemmän juustoraastetta, jos tahdot.


Kastikkeen tulee olla paksuhkoa. Jos on löysää niin lisää jauhoja pieneen rasvamäärään ja lisää tämä rasvajauhoseos kastikkeeseen hyvin sekoittaen. Jos on liian paksua niin lisää soijamaitoa.
Tämä riittää useampaan vuokaan, mutta kastike kestää pakastamisen.


Sieni-papuvuohenjuustolasagne
150 g         jauhelihaa
1 prk          tomaattikastikeessa valkoisia papuja
100 g        sieniä


Ruskista jauheliha. Mausta mielen mukaan. Lisää sienet. Anna muhia hetken aikaa. Lisää pavut. Lämmitä.


Foliovuoan pohjalle levitä öljyä. Laita pohjalle lasagnelevyjä. Päälle muhennosta ja 2 dl juustokastiketta. Päälle levyjä. Levitä muhennosta ja 2 dl juustokastiketta. Levyjä ja päälle 2 dl kastiketta. Paista 175 asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.


Chilikastike-valkosipulilasagne
200 g       jauhelihaa
2 dl          tomaattiketsuppia + kuumaa vettä, että tulee vähän juoksevampaa
1 dl          makeaa tomaattichilikastiketta
3 kpl        valkosipulia



Foliovuoan pohjalle levitä öljyä. Laita pohjalle lasagnelevyjä. Päälle muhennosta ja 2 dl juustokastiketta. Päälle levyjä. Levitä muhennosta ja 2 dl juustokastiketta. Levyjä ja päälle 2 dl kastiketta. Paista 175 asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.


Kyljysmarinadi
  • 2 kpl possun kyljyksiä
  • 1 dl tervahunaja
  • 5 rkl inkiväärijauhetta ja toki voi laittaa enemmänkin
  • 2 dl  makeaa chilikastiketta
sekoita keskenään ja laitetaan kyljykset marinoitumaan vähintään 2 tunniksi. Paista pannulla. Naati!

Punakaalisellerihöyste
300g  punakaalia
3         tankoa selleriä
1 dl     omenahunajaa ja inkiväärihunajaa sopivassa suhteessa
1 tl      suolaa
1 tl      mustapippuria
2 tl      paprikajauhetta
2 dl     vettä
Suikaloi punakaali, viipaloi selleri. Laita pannulle, lisää vesi ja mausteet. Anna muhia niin, että nesteet on haihtuneet pois. Naati



Kaurakermaperunoita
5 kpl     peruna
2 kpl     sipulia
n. 2 dl   kaurakermaa
suolaa
paprikajauhetta
chiliä
mustapippuria

Kuori ja viipaloi perunat. Pilko sipulit. Öljyä vuoka. Lisää perunat ja sipulit vuokaan. Kaada kerma kulhoon ja lisää mausteet. Sekoita hyvin. Lisää perunoiden päälle. Paista 200 asteessa noin 1 tunnin ajan. Anna vetäytyä ennen syöntiä.