Hae tästä blogista

Suklaa- ja hunajaherkkuja sekä karkkeja


TÄYTESUKLAITA
Konvehtivuoassa suklaamoussea.
Alla suklaasydän. Vieressä täytesuklaa
Sulaa tummaa suklaata siveltimellä täytesuklaamuotteihin, jos laitat pursotettavaa tai juoksevaa täytettä. Muutoin voit pursottaa muotit puoleen väliin asti laita esim. pähkinä keskelle. Kopsauta aina ilmat pois. Muista laittaa tarpeeksi suklaata sekä levittää sitä hyvin joka puolelle. Jähmetä kylmässä, me tehtiin pakkasessa niin saatiin nopeutettua prosessia. Laita täytettä sopivasti, älä täytä liian täyteen, koska silloin täytesuklaat hajoavat helposti. Puoliväli on sopiva. Laita päälle tarpeeksi suklaata. Tarkista vielä, että suklaata on joka puolella. Sitten vaan takaisin pakkaseen. Anna jähmettyä hyvin. Suklaa säilyy noin 2-3 viikkoa. Säilytä konvehdit ilmatiiviissä rasiassa huoneenlämmössä. Konvehteja ei tarvitse säilyttää jääkaapissa. Tarjoile konvehdit sellaisenaan, paperisista tai foliopintaisista konvehtikapseleista tai kääri ne upeaan foliokääreeseen

Täyteitä:
  • tervahunaja
  • salmiakkihunaja
  • appelsiinihunaja
  • rommihunaja
  • vaniljakreemi
  • mokkatäyte
  • mansikkakreemi
  • mielenmukaan mitä tahtoo, leipuriapulainen ehdottin pähkinöitä vielä täytteen päälle. Emme kokeilleet, mutta varmasti hyvää

PALASUKLAITA
Sulaa tummaa suklaata. Suojaa muoviastia elmukelmulla, tarkista, että on suorassa purkin pohjalla ja ota riittävästi, että voit kääntää reunat päälle. Itse käytin ihan vanhoja punajuurisalaattipurkkeja. Mutta voi käyttää mitä purkkeja itse haluaa ja paljonko tekee. Suklaa säilyy noin 2-3 viikkoa. Säilytä konvehdit ilmatiiviissä rasiassa huoneenlämmössä. Konvehteja ei tarvitse säilyttää jääkaapissa. Tarjoile konvehdit sellaisenaan, paperisista tai foliopintaisista konvehtikapseleista tai kääri ne upeaan foliokääreeseen. (kuva ylhäällä)

Täytteitä:
  • hunajapaahdettuja siemeniä
  • kuivattuja hedelmiä, jos on isoja paloja niin pilko pienemmiksi
  • pähkinöitä
Levitä täytevaihtoehto purkin pohjalle, lisää sula suklaa päälle. Sekoita hieman. Käännä elmukelmu päälle. Laita jähmettymään pakkaseen. Leikkaa pienemmiksi paloiksi.

SYDÄNSUKLAA
Sulata tummaa tai valkoista suklaata pursotinpussissa. Muista olla todella huolellinen, kun sulatat suklaata mikrossa. Tarkista vähän väliä, ettei suklaa pala. Sulaa meinaan yllättävän nopeasti tuo suklaa. Pursota sydänmuottiin suklaata. Suklaa säilyy noin 2-3 viikkoa. Säilytä konvehdit ilmatiiviissä rasiassa huoneenlämmössä. Konvehteja ei tarvitse säilyttää jääkaapissa. Tarjoile konvehdit sellaisenaan, paperisista tai foliopintaisista konvehtikapseleista tai kääri ne upeaan foliokääreeseen. Voit halutessasi lisätä:
  • kuivattuja hedelmiä
  • pähkinöitä
  • siemeniä  
Jähmetä ja tarjoa.



Aamumurokarkki (ohje dansukkerin sivuilta muokattuna)
100 g    rasva
4 rkl       siirappia 
6 rkl       hunajaa (voit käyttää makuhunajia)
6 dl        maissihiutaleita

Uuni lämpenemään 200 asteeseen. Sulata rasva miedolla lämmöllä. Sekoita joukkoon siirappi ja hunaja. Lisää maissihiutaleet varovasti sekoittaen. Levitä taikina foliovuokaan (paistosvuoka, eskimo) . Paista uunissa noin 10 - 15 min. Anna jäähtyä. Murra palasiksi.

Maapähkinämakeiset (ohje dansukkerin sivuilta muokattuna)
1/2 dl     muscovadosokeri
4 dl          maapähkinä

Laita sokeri paistinpannulle ja sulata miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen. Varo palamista. Ota pannu pois levyltä ja sekoita maapähkinät sokeriin. Kaada seos foliovuokaan (paistosvuoka, eskimo). Anna jäähtyä ja murra palasiksi.



Itse tehtyja vaahtokarkkeja (en vielä testannut)
1 dl vettä
2.5 dl vaaleaa siirappia
2 tl vaniljasokeria
4 dl sokeria

Kiehtauta seos, anna poreilla 10 minuuttia.

1dl vettä
2.5 rkl liivatejauhetta

Lisää liivatejauhe-vesi poreilleeseen sokeri-siirappiseokseen, vatkaa sähkövatkaimella n. 10 minuuttia kunnes taikina alkaa vaalentua ja jäykistyä. Lisää väriä tuohon liivatejauhe-vesiseokseen ellet halua karkeista valkoisia.

Pätkisuklaa
120 g / 6 kpl       pätkistä
150 g                  tumma suklaa
2 dl                      kaurakermaa / vaahtoutuvaa vaniljakastiketta/vispi kaurakermaa / vispikermaa
25 g                    valkosuklaata sulatettuna

Paloittele pätkikset paloiksi. Vuoraa 18x18 vuoka leivinpaperilla tai käytä foliovuokaa. Mittaa suklaa ja kerma kuumuutta kestävään kulhoon tai kerroskattilaan. Aseta kulho vesihauteen 
päälle. Sekoittele, kunnes suklaa on sulanut. Lisää joukkoon pätkikset. Vatkaa seos, kunnes seos on tasaista. Kaada vuokaan. Tasoittele pinta ja anna jäähtyä vähintään 2 tuntia pakkasessa. Koristele halutessasi valkosuklaalla. Voit tehdä kaksinkertaisen annoksen:
lisäämällä esim tumman suklaan määrä 420 g ja 2 dl kermaa. 

Suklaakoristeita
Pursota muotteihin suklaata, muista pursottaa tarpeeksi. Anna jähmettyä. Ota pois muotista. Koristele. Tässä on vaan osa niistä mitä muotissa. Kävi "hiiri" syömässä :-D






Suklaamaisshiutalepatukka
200 g   suklaa
2 rkl      , salmiakki-, inkiväärihunaja käy kanssa
1 rkl      ruokosiirappi
50 g     Keiju-levite, muukin rasva käy    
120 - 150 g maissihiutale

Sulata suklaa yhdessä siirapin, hunajan ja rasvan kanssa. Lisää joukkoon maissihiutaleet. Hämmennä hyvin sekaisin. Levitä foliovuokaan tai öljyttyyn vuokaan. Anna kovettua. Leikkaa paloiksi. On todella hyvää :-D

1 kommentti:

  1. hyvä blogi on tullu testattuu monia reseptejä... :) ja hyviä ovat olleet !

    VastaaPoista