Hae tästä blogista

Keksejä ja välipalaherkkuja

Suklaiset piparit:

125 g rouhittua suklaata / sulatettua


2 dl vehnäjauho


½ tl leivinjauhe


1 maustemitta suola


100 g rasvaa (lisäsin ohjeen määrään) huoneenlämpöistä (mie sulatin vähän mikrossa)


2 dl sokeria (voi laittaa fariinisokeria ja hienoasokeria)


½ tl vaniljasokeria


1 muna


2 dl mysliä / puurohiutaleita



Rouhi / sulata suklaa, sekoita kuivat aineet. Lisää joukkoon muna ja rasva. Vaivaa taikinaksi. 


Pidä hetki jääkaapissa. Kauli. Ota piparimuotilla pipareita. Paista 180 asteessa noin 8-12min. 

Tuli hyviä


Myslipatukat

    1,5 dl    mysliä
    1 dl       kuivattua ananasta
    1 dl       kuivattua karpaloa
    1 dl       rusinoita
    2 dl       tummaa suklaata
n. 2 dl       hunajaa
    2 dl       vahvaa kahvia
    2 tl        vaniljasokeria

1. Pilko ananas paloiksi. Pilko 1 dl suklaata. Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa.
2. Kiehauta kattilassa kahvia, hunaja, suklaa. Mausta vaniljasokerilla.
3. Lisää myslin joukkoon hyvin sekoittaen.
4. Anna jäähtyä jääkaapissa hetken. Jos seos on liian löysää, lisää mysliä tai puurohiutaleita hieman joukkoon. Anna turvota niiden hetken.
5. Muotoile kostutetuin käsin patukoita tai tee muoteilla. Asettele palat leivinpaperille. Paina muoteissa olevat hyvin tiiviiksi.
6. Paista 150 C noin 30 min. Anna jäähtyä hyvin ennen liikuttelua.
Säilyy noin 3 viikkoa 


Marenkeja
4 kpl        valkuaista
n. 2 dl      tomusokeria (makutomusokeria, jos haluat eri makuisia marenkeja)
1/2 rkl      maizena eli maissitärkkelystä
1 tl          omenaetikkaa, väkiviinaetikkaa
Halutessasi voit lisätä taikinaan:
2 dl         kookoshiutaleita tai
1 dl         suklaapaloja tai
50 g        suklaata +
½ rkl       kookosrasvaa (sulata kookosrasva ja suklaa mikrossa, lisää nauhana taikinaa, mitä vähemmän sekoitat niin saat hienoja kuvioita)
1 dl         pistaasipähkinärouhetta

Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Lisää tomusokeri, johon on sekoitettu maissitärkkelys pienissä erissä vaahdon joukkoon etikan kanssa. Pursota, laita kahdella lusikalla nokareita pellille. Paista 125 asteessa 1 ½ tuntia, jos tuntuvat vieläkin liian pehmeiltä jatka paistamista 5 minuuttia. Anna jäähtyä rauhassa. Irrota varovasti leivinpaperista.
Täytä halutessasi kreemeillä ja laita toinen marenki pääliseksi.

Muscovadokorppuja (ohje dansukkerilta mukautettuna)
100 g        margariiniä
1 dl            muscovadosokeria
1 1/4 dl      soijamaitoa
4 ½ dl       täysjyvävehnöjauhoja
1 tl            leivinjauhetta

Vatkaa sokeri ja rasva kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää muut aineet. Anna taikinan levätä jääkaapissa vähintään 30 minuuttia. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Jaa taikina 4 osaan ja pyörittele tangoiksi. Laita ne leivinpaperoidulle pellille. Paista uunin keskiosassa noin 15 minuuttia. Leikkaa tangot viistosti paloiksi. Alenna lämpö 150 asteeseen ja pane korppupelti uuniin vielä 15 minuutiksi. Kuivaa korppuja 3–4 tuntia 75 asteessa uuninluukku hieman raollaan.
Muscovadosokeri voi olla hieman kokkareista taikinassa mutta se vain antaa lisämakua korpuille.

Suukkosuut (gluteenittomat, alun perin dansukkerin ohje)
125 g rasva
0,5 dl ruokosokeri
1 keltuainen
0,5 tl appelsiinin kuorta
4 dl gluteenitonta jauhoseosta
0,5 tl vaniljasokeria

Täyte:
Lemon curd-hilloa tai kreemiä

Sekoita rasva ja sokeri. Lisää keltuainen ja appelsiinin kuori sekä jauhot ja vaniljasokeri. Anna taikinan levähtää jääkaapissa noin 15 minuuttia. Kauli taikina todella varovasti ohueksi levyksi ja ota pienellä pyöreällä muotilla kakkusia. Lado pikkuleivät leivinpaperilla peitetylle uunipellille.
Vaahdota valkuainen ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Levitä munavaahtoa joka toiselle pellilliselle pikkuleipiä. Paista 175-asteisessa uunissa kymmenisen minuuttia.
Sipaise kuorruttamattomille pikkuleiville hilloa tai sitruunatahnaa ja aseta marenkipäällysteinen leipä kanneksi.


Vaniljakiisseli
1 dl     vaniljajuomaa alpro soya
1 dl     soijamaito
2 rkl    ruokosokeri
1         muna
2 tl      perunajauho
1 rkl   vaniljasokeri

Sekoita kaikki aineet keskenään kattilassa. Sekoita hyvin perunajauhot. Keitä kiisseliksi, mutta älä kiehauta. Ota jäähtymään. Lisää vaniljasokeri. 

Sitruunasoijajogurttisorbetti
1 dl           soijajogurtti
1 dl           soijamaito
1 prk         mangopiltti
0,5 dl        ruokosokeri
1 tl            vaniljasokeri
0,25 dl     sitruunamehu
1 rkl          sitruunahunajaa
10 kpl       liivatelehti

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sekoita kaikki aineet keskenään. Tarkista maku, jos haluat happamampaa niin lisää sitruunamehua. Jos haluat makeampaa niin lisää hunajaa tai sokeria. Ota liivatelehdet kylmästä, älä purista, liota pieneen määrään kuumaa vettä. Sekoita joukkoon hyvin. Laita pakkaseen jähmettymään. Sekoittele välillä.

Kauramustikkapipari
200 g    rasva
1 dl        hunaja-aitan mustikkahunajaa
1 dl        muscovadosokeri
3 dl        spelttijauhoja / täysjyvävehnäjauhoja
3 dl        kaurahiutaleita
1 dl        kuivattu hedelmä, esim. mustikka, ananas, karpalo, rusina
1 tl         sooda

Vatkaa huoneenlämpöinen rasva, hunaja ja sokerit. Pienennä tarvittaessa kuivatut hedelmät. Sekoita joukkoon jauhot, hiutaleet, sooda sekä kuivatut hedelmät. Pyörittele pienehköjä palloja, asettele ne leivinpaperille. Painele haarukalla varosti litteiksi. Paista 150 asteessa 15 minuuttia. Voit vaihtaa halutettasi hunajan hunaja-aitan päärynä-, omena-, appelsiinihunajaa. Sokerin voit vaihtaa fariinisokeriin tai hienoonsokeriin, mutta maku vaihtuu.

Rommikeksit
200 g    rasva
5 dl       spelttijauhoja / täysjyvävehnäjauhoja
2 tl        vaniljasokeri
1 dl       hunaja-aitan rommihunajaa
1 dl       ruokosokeria
1 rkl      siirappi
2 tl        sooda

Vatkaa huoneenlämpöinen rasva, hunaja ja sokerit. Sekoita joukkoon jauhot, sooda sekä kuivatut hedelmät. Pyörittele 4 tankoa, leikkaa pienehköiksi viipaleiksi ( jos ei onnistu niin pyörittele palloiksi), asettele ne leivinpaperille. Painele haarukalla varosti litteiksi. Paista 150 asteessa 15 minuuttia. 

Appelsiinipatukka
200 g     rasva
4 dl        kaurahiutale
2 dl        kookoshiutale
n.1,5 dl   appelsiinimehu
1 dl       hunaja-aitan appelsiinihunaja
1 dl       muscovadosokeri
1 rkl      siirappi
2 rkl      appelsiinimarmeladi
1 tl        sooda

Sulata rasva. Sekoita siihen hunaja. Vatkaa joukkoon sokerit. Sekoita keskenään hiutaleet ja sooda. Lisää rasvahunajasokeriseokseen hiutaleet ja marmeladi. Lisää joukkoon aluksi 1 dl nestettä, sitten ½ dl nestettä. Ei saa olla juoksevaa vaan löysää. Levitä vuokaan, esim foliovuoka. Paista uunin alaosassa 20 minuuttia. Jos on liian löysää edelleen keskeltä niin paista vielä 5 minuuttia ja tarkista tilanne. Jatka 5 minuuttia, jos on vielä liian löysää. Tämä riippuu ihan uunista. Anna jäähtyä ja leikkaa palasiksi. Sokerin voit vaihtaa fariini- tai ruokosokeriin.


Kahden suklaan pähkinäpiparit

200 g        rasva
460 g        kahta eri suklaata
165 g        pähkinöitä, ihan mistä itse pidät. Voit laittaa useampaakin eri laatua
1 ½ dl       ruokotomusokeri
1/3 dl     muscovadosokeri
1 dl          ruokosokeri
2              muna
6 ½ dl     täysjyvävehnäjauho
2 tl          sooda
1 rkl        vaniljasokeri

Pilko suklaat ja pähkinät pieniksi, ei kuitenkaan liian muruiksi. Sekoita jauhoihin sooda. Sekoita munat ja rasva sekaisin. Lisää sokerit. Lisää jauhot ja lopuksi pähkinät sekä suklaat. Tee tankoja. Laita kelmun sisään jääkaappiin odottamaan 30 minuutiksi. Leikkaa paloiksi, noin 1 cm paksuisiksi. Laita pellille ja paina hieman kasaan. Paista 150 asteessa 10 min. Anna jäähtyä rauhassa ennenkuin syöt. Ovat keskeltä hieman pehmeitä uunista otettaessa, mutta se ei haittaa. Voit jättää pähkinöitä vähemmälle, jos tahdot ja lisätä suklaan määrää tai jättää pähkinät kokonaan pois, mutta tällöin lisää suklaan määrää.

Sitruunatangot
150 g       rasva
5 dl          täysjyvävehnäjauho
1 ½ dl     ruokosokeri
3 tl           sitruunahunaja tai
3 tl          hunajaa
1 tl           leivinjauhe
3tl           sitruunamehu
1            sitruunankuori, jos sinulla ei ole sitruunahunajaa
2           muna

Sekoita rasva ja muna sekaisin. Sekoita jauhot sekaisin. Lisää rasvamunaseokseen sokerit ja hunaja sekä tarvittaessa sitruunankuori. Lisää jauhot. Tee 2 tankoa. Laita ne pellille ja painele litteiksi. Paista 175 asteessa 10 minuuttia. Leikkaa uunin ottamisen jälkeen viipaleiksi. Anna jäähtyä. Maista taikinaa, jos tahdot enemmän sitruunan makua niin lisää 1 tl sitruunamehua.



KOOKOSKEKSIT

175 g   sokeria / ruokosokeria / muscovadosokeria / hunajaa
2           munaa
250 g   kookoshiutaleita

Vatkaa sokeri ja kananmunat kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kookoshiutaleet vaahtoon. Ota taikinasta ruokalusikalla pieniä kasoja leivinpaperille uunipellille. Jätä keksien välille leviämisvaraa. Paista kookoskeksejä uunin keskitasolla 190 ºC:ssa 10-15 minuuttia, kunnes keksit ottavat vaaleanruskeaa väriä reunoilta. Anna keksien jäähtyä.


Suklaapipari
2         kananmuna
2 dl     ruokosokeri / hunaja
5 dl     vehnäjauho
2 tl      leivinjauhe
1,5 dl suklaata
2 tl      vaniljasokeri
0,5 tl   appelsiininkuorta, jos tahtoo
Vaahdota munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet ja suklaat keskenään. Lisää munasokerivaahtoon. Seoksen tulee jäädä vähän murumaiseksi. Sekoita käsin palloksi, laita jääkaappiin 15 min jähmettymään. Tee tankoja ja leikkaa paloiksi. Paista 150 asteessa noin 10-15 minuuttia.

2 kommenttia:

  1. Viimeinkin löysin nämä blogisivut! Kahden suklaan pähkinäkeksit maistuivat, nam!
    Terveisin suklaamyyjä :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Nuo kahden suklaan pähkinäkeksit on kanssa miun suosikkeja.

    VastaaPoista