Mausteita mitä voi käyttää:
- tilli
- persilja
- ruohosipuli
- basilika
- meirami
- korianteri
- minttu
- oregano
- rakuuna
- rosmariini
- salvia
- timjami
- laakerinlehti (keitinvedessä)
- valkosipuli (keitinvedessä)
- kardemumma
- paprikajauhe
- kokonaiset pippurit (keitinvedessä)
- fenkoli
- inkivääri
- vanilja
- sipuli (keitinvedessä)
4-6 kk iässä
- soseita, aloitetaan 1 tl päivässä ja määrää lisätään pikkuhiljaa. Laatuja yksi kerrallaan aluksi. Pikkuhiljaa voi seoksia sekoitella keskenään. Lihaa alle vuoden ikäiselle 1-1,5 rkl/pvä. Viikolla vain yhtä tai kahta makua korkeintaan. Mieluusti yhtä makua kerralla, koska näin tiedät ett mille on allerginen, jos jotain tulee
- kasvissoseita
- bataatti
- porkkana
- peruna
- parsakaali
- kukkakaali
- kurpitsa
- kesäkurpitsa
- muita mietoja kasviksia
- marjasoseita
- vadelma
- mustikka
- ruusunmarjaa
- viinimarjoja
- karviaista
- muita mietoja marjoja
- hedelmäsoseita
- päärynä
- luumu
- omena
- mango
- meloni
- muita mietoja hedelmiä
- Viljoja vasta 5 kk eteenpäin. Velleinä tai puuroina
- vehnä
- kaura
- riisi
- maissi
- ohra
- hirssi
- tattari
- ruis
- pastat
- Lihaa, kanaa, kalaa ja kananmunaa
- possu
- nauta
- kalkkuna
- kana
- riista
- eri kalalajikkeita, pakasteet käy hyvin. Saatavilla valmiita kuutioita pakastealtaasta
- Äidinmaitoa, korviketta ja vettä. Ei mehuja!!! Puuroja voi keittää makeuttamattomiin mehuinin, kuten omenamehu, kotitekoinen sekamehu.
- Seoksia
- Voimakkaamman makuisia kasviksia, hedelmiä, marjoja
- parsa, kirsikoita, persikoita
- Karkeampaa ruokaa, eli kökköjä :-D
- Linssejä, kuivattuja herneitä
- Pieniä määriä rasvaa, ei välttämätöntä
- Lihaa viimeistään, ellei ole kasvissyöjä
- Kasvimaitoja ruuanvalmistuksessa, kuten riisi-kaura- ja soijamaitoa
8-10 kk
- hapanmaitotuotteita, kuten piimä, viili, maustamaton jugurtti, rahka. Huom!!! Ei maustettuja, liikaa sokeria, noin 10 kk:sta eteenpäin
- maitoa ja maitovalmisteita ruuanvalmistuksessa 10 kk:sta eteenpäin
- 2-3 tl kasvisöljyä päivittäin
10-> kk
- Maitoa, soijamaitoa ruokajuomaksi 12 kk:sta eteenpäin
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti