Hae tästä blogista

14.2.2011

Gluteenittomia ja maidottomia herkkuja

Valkosuklaa muffini (gluteeniton, mutta vaihda jauhot täysjyvävehnäjauhoihin tai spelttijauhoihin)
200 g    gluteenitonta jauhoseosta
25 g      kaakaota
1tl          leivinjauhe
1 tl         kaneli
115 g    muscovadosokeri
125 g    valkosuklaata, pilko
2            muna
1 dl        öljy
2 dl        soijamaito

Siivilöi jauhot kulhoon. Lisää kaneli, sokeri ja 125 g suklaata. Sekoita ainekset sekaisin. Vaahdota munat ja öljy.  Lisää soijamaitoa vähitellen vaahdon joukkoon. Hämmennä soijamaitomunaöljyseos jauhojen joukkoon. Älä vaivaa liikaa, vaan sekoita ainekset vaan sekaisin. Laita 12 muffinivuokaa muffinipeltiin. Jos et käytä peltiä niin laita 2 vuokaa päällekkäin. Levitä taikina vuokiin 2 lusikalla. Paista 200 asteisessa uunissa 20 minuuttia.


Suklaasydänmuffinit (gluteenitonta. Voit halutessasi vaihtaa jauhot täysjyvävehnäjauhoihin tai spelttijauhoihin)
4 rkl      rasva
55 g     ruokosokeri / muscovadosokeri
85 g     gluteenitonta jauhoseosta
1 tl        leivinjauhe
1 rkl      tumma kaakaojauhe
1 dl       porkkanaraaste
0,5 dl   soijamaito
55 g     tummaa suklaata paloina

Vatkaa rasva, sokeri, porkkanaraaste sekaisin. Lisää joukkoon jauhot, jotka on sekoitettu keskenään sekaisin. Lisää maito. Jos on liian paksu edelleen niin lisää nestettä, jotta saat juoksevampaa. Laita 8 vuokaa muffinipellille, jos käytät pelkkiä vuokia niin laita 2 vuokaa päällekkäin. Levitä vuokiin 2 lusikkalla. Laita suklaata jokaisen muffinin keskelle. Paista 180 asteessa 20 - 30 min. Anna jäähtyä hetken, mutta tarjoa lämpiminä. Näin suklaa valuu kivasti lautaselle.



Kookosporkkanapohja (gluteenitonta, voit halutessasi vaihtaa jauhot spelttijauhoihin tai täysjyvävehnäjauhoihin)
1 dl        ruokosokeri / muscovadosokeria
1 dl        kookosmaitoa
4 dl        gluteenitonta jauhoseosta
2 tl         leivihjauhetta
1 dl       porkkanaraastetta
1 dl       öljyä
Sekoita sokeri ja kookosmaito. Sekoita jauhoihin leivinjauhe. Lisää niihin kookosmaitosokeriseos, porkkanaraaste ja öljy. Älä vatkaa liikaa. Laita irtopohjavuokaan leivinpaperipohjalle tai suorakaiteen muotoiseen pieneen vuokaan leivinpaperipohjalle. Levitä taikina vuokaan. Paista 200 asteessa 25 - 35 minuuttia.
Jos käytät pohjaa leivospohjina niin laita suorakaiteen muotoiseen vuokaan. Ota muotilla pohjia, laita pohjat muffinivuokiin. Pursota päälle kreemiä ja koristele.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti