Hae tästä blogista

23.2.2011

Hereillä jo klo 4, joten tuli parit piparit leivottua

Heräsin jo aamutuimaan, joten aamupuuron loppu meni paahdettu sipulisämpylöihin. Niistä ei ole ohjetta, koska ne menivät ihan näppituntumalla. Mutta tein myös 3 erilaista piparia niistä on ohjeet.


Kauramustikkapipari
200 g    rasva
1 dl        hunaja-aitan mustikkahunajaa
1 dl        muscovadosokeri
3 dl        spelttijauhoja / täysjyvävehnäjauhoja
3 dl        kaurahiutaleita
1 dl        kuivattu hedelmä, esim. mustikka, ananas, karpalo, rusina
1 tl         sooda


Vatkaa huoneenlämpöinen rasva, hunaja ja sokerit. Pienennä tarvittaessa kuivatut hedelmät. Sekoita joukkoon jauhot, hiutaleet, sooda sekä kuivatut hedelmät. Pyörittele pienehköjä palloja, asettele ne leivinpaperille. Painele haarukalla varosti litteiksi. Paista 150 asteessa 15 minuuttia. Voit vaihtaa halutettasi hunajan hunaja-aitan päärynä-, omena-, appelsiinihunajaa. Sokerin voit vaihtaa fariinisokeriin tai hienoonsokeriin, mutta maku vaihtuu.



Rommikeksit
200 g    rasva
5 dl       spelttijauhoja / täysjyvävehnäjauhoja
2 tl        vaniljasokeri
1 dl       hunaja-aitan rommihunajaa
1 dl       ruokosokeria
1 rkl      siirappi
2 tl        sooda


Vatkaa huoneenlämpöinen rasva, hunaja ja sokerit. Sekoita joukkoon jauhot, sooda sekä kuivatut hedelmät. Pyörittele 4 tankoa, leikkaa pienehköiksi viipaleiksi ( jos ei onnistu niin pyörittele palloiksi), asettele ne leivinpaperille. Painele haarukalla varosti litteiksi. Paista 150 asteessa 15 minuuttia. 


Appelsiinipatukka
200 g     rasva
4 dl        kaurahiutale
2 dl        kookoshiutale
n.1,5 dl   appelsiinimehu
1 dl       hunaja-aitan appelsiinihunaja
1 dl       muscovadosokeri
1 rkl      siirappi
2 rkl      appelsiinimarmeladi
1 tl        sooda


Sulata rasva. Sekoita siihen hunaja. Vatkaa joukkoon sokerit. Sekoita keskenään hiutaleet ja sooda. Lisää rasvahunajasokeriseokseen hiutaleet ja marmeladi. Lisää joukkoon aluksi 1 dl nestettä, sitten ½ dl nestettä. Ei saa olla juoksevaa vaan löysää. Levitä vuokaan, esim foliovuoka. Paista uunin alaosassa 20 minuuttia. Jos on liian löysää edelleen keskeltä niin paista vielä 5 minuuttia ja tarkista tilanne. Jatka 5 minuuttia, jos on vielä liian löysää. Tämä riippuu ihan uunista. Anna jäähtyä ja leikkaa palasiksi. Sokerin voit vaihtaa fariini- tai ruokosokeriin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti