Hae tästä blogista

12.2.2011

Muffinsseja ja kakkuja (uudestaan)

Suklaahedelmämuffinsseja
1/4 dl   kaakaojauhe (tumma)
    3 dl    spelttijauho
2/3 dl   muscovadosokeria
     3 tl    leivinjauhe
125 g    suklaata pilkottuna (tummaa, maitosuklaa, valkoista)
125 g    kuivattuja hedelmiä maun mukaan
  1 kpl    kananmuna
    2 dl    neste (mehu, vahva kahvi, maito, kerma)
100 g    rasva, sulatettuna (öljy käy myös, mutta laita vajaa 1 dl silloin)

1. Siivilöi jauhot kulhoon. Sekoita sokeri mukaan. Lisää pilkottu suklaa sekä kuivatut hedelmät.
2. Vatkaa muna, neste ja rasva sekaisin.
3. Lisää seos jauhoihin. Älä sekoita liikaa, saa jäädä jauhohippuja.
4. Laita kahdella lusikalla muffinivuokiin. Kannattaa laittaa kaksi muffinivuokaa päällekkäin, näin muffini ei leviä vaan nousee.
5. Paista 200 C 15 minuuttia.
6. Voit koristella muffinit vaniljakreemilla.



Muscovadokakkupohja

1 lasi    tummaa muscovadosokeria
1 lasi    kananmunia
½ lasi   perunajauhoja
½ lasi   spelttijauhoja
1 tl        leivinjauhetta

1. Vatkaa sokeri ja munat vaahdoksi.
2. Sekoita jauhot keskenään. Lisää varovasti sekoittaen munasokerivaahtoon. Voit siivilöidä jauhot myös joukkoon.
3. Paista 225 C uunissa, kunnes tikkuun ei tartu taikinaa.
4. Kumoa kakku sokeroidulle leivinpaperille. Irrota leivinpaperi kakusta.
5. Jos et tahdo halkaista kakkua niin voit tehdä seuraavanlailla:
Koristele kakku suklaa-vaahtokarkkimoussella. Koristele sivut vaniljakreemillä tai suklaa-vaahtokarkkimoussella. Tee koristeita sokerimassasta.

Suklaavaahtokarkkimousse
150 g   vaahtokarkki
50 g     margariini (sininen keiju)
250 g  tummaa suklaata paloina
0,5 dl   kuumaa vettä
2 dl      vatkautuvaa kaurakermaa tai vatkautuvaa vaniljakastiketta kaurakermaa
1 tl       vaniljauute (tai mielensä mukaan muutkin käy)

1.Laita vaahtokarkit, rasva, suklaa, vesi kattilaan. Sulata vesihauteessa. Sekoittele välillä.
2. Vatkaa kerma vaahdoksi.
3. Jäähdytä suklaaseos.
4. Sekoita keskenään seokset.
5 Jäähdytä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti