Hae tästä blogista

22.2.2011

Pipareita ja suklaata

Tänään en leivo mitään, mutta huomenna tehdään kokeiluja. Mutta tässäpä on parit pipariohjeet, joista tähän mennessä on tullut miun suosikkeja. 

Kahden suklaan pähkinäpiparit

200 g         rasva
460 g         kahta eri suklaata
165 g         pähkinöitä, ihan mistä itse pidät. Voit laittaa useampaakin eri laatua
1 ½ dl        ruokotomusokeri
1 1/3 dl       muscovadosokeri
1 dl            ruokosokeri
2                muna
6 ½ dl        täysjyvävehnäjauho
2 tl             sooda
1 rkl           vaniljasokeri


Pilko suklaat ja pähkinät pieniksi, ei kuitenkaan liian muruiksi. Sekoita jauhoihin sooda. Sekoita munat ja rasva sekaisin. Lisää sokerit. Lisää jauhot ja lopuksi pähkinät sekä suklaat. Tee tankoja. Laita kelmun sisään jääkaappiin odottamaan 30 minuutiksi. Leikkaa paloiksi, noin 1 cm paksuisiksi. Laita pellille ja paina hieman kasaan. Paista 150 asteessa 10 min. Anna jäähtyä rauhassa ennenkuin syöt. Ovat keskeltä hieman pehmeitä uunista otettaessa, mutta se ei haittaa. Voit jättää pähkinöitä vähemmälle, jos tahdot ja lisätä suklaan määrää tai jättää pähkinät kokonaan pois, mutta tällöin lisää suklaan määrää.


Sitruunatangot
150 g      rasva
5 dl          täysjyvävehnäjauho
1 ½ dl      ruokosokeri
3 tl           sitruunahunaja tai
3 tl           hunajaa
1 tl           leivinjauhe
3tl            sitruunamehu
1              sitruunankuori, jos sinulla ei ole sitruunahunajaa
2              muna

Sekoita rasva ja muna sekaisin. Sekoita jauhot sekaisin. Lisää rasvamunaseokseen sokerit ja hunaja sekä tarvittaessa sitruunankuori. Lisää jauhot. Tee 2 tankoa. Laita ne pellille ja painele litteiksi. Paista 175 asteessa 10 minuuttia. Leikkaa uunin ottamisen jälkeen viipaleiksi. Anna jäähtyä. Maista taikinaa, jos tahdot enemmän sitruunan makua niin lisää 1 tl sitruunamehua.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti