Hae tästä blogista

19.2.2011

Pari vuokaa lasagnea sekä yksi kakku

Nyt on uunissa kaks lasagnea sekä pakkasessa yks kakku. Kakku hieman epäonnistui mielestäni. Olisin tahtonut kaikki kerrokset ominaan, mutta nyt ne meni sekaisin....blaah :-( 
Olis tarvinnut olla kärsivällinen ja antaa jähmettyä kunnolla, mutta kun ei niin ei. Miksi ei voinut olla rauhallinen ja kärsivällinen vaan pakko oli hosua....kärsivällisyyttä tarvitsee vielä kehittää.


Nyt uunissa on kaks erilaista lasagnea ja kolmas odottaa kaupasta vielä tomaattimurskaa. Ohjeet kirjaan hieman myöhemmin, mutta ovat tulossa kuitenkin.


Ohjeita:




Juustokastike (maidoton niin halutessa)
150 g      rasva
n.3 dl       spelttijauhoja

sulata rasva kattilassa. Lisää spelttijauhoja 1 dl kerrallaan hyvin sekoittaen. Määrä ohjeessa on viitteellinen. Seoksen tulee olla tasaista ns. liisterimäistä seosta. Anna muhia noin 10 minuuttia miedolla lämmöllä välillä sekoittaen.

3 prk       kaurakermaa (älä käytä vähärasvaista, se ei toimi hyvin)
n.5 dl      soijamaitoa

Lisää huoneenlämpöine kerma pienissä erissä hyvin sekoittaen. Lisää soijamaitoa pienissä erissä hyvin sekoittaen. Kastikkeen tulee paksuhkoa. Anna muhia välillä sekoittaen miedolla lämmöllä. Lisää maitoa tarvittaessa, jos seos on liian paksua.

1 - 2 pkt      vuohenjuustoa
tai
5 dl - 8 dl juustoraastetta 
itse voit laittaa enemmän tai vähemmän juustoraastetta, jos tahdot.

Kastikkeen tulee olla paksuhkoa. Jos on löysää niin lisää jauhoja pieneen rasvamäärään ja lisää tämä rasvajauhoseos kastikkeeseen hyvin sekoittaen. Jos on liian paksua niin lisää soijamaitoa.
Tämä riittää useampaan vuokaan, mutta kastike kestää pakastamisen.

Sieni-papuvuohenjuustolasagne
150 g         jauhelihaa
1 prk          tomaattikastikeessa valkoisia papuja
100 g        sieniä

Ruskista jauheliha. Mausta mielen mukaan. Lisää sienet. Anna muhia hetken aikaa. Lisää pavut. Lämmitä.

Foliovuoan pohjalle levitä öljyä. Laita pohjalle lasagnelevyjä. Päälle muhennosta ja 2 dl juustokastiketta. Päälle levyjä. Levitä muhennosta ja 2 dl juustokastiketta. Levyjä ja päälle 2 dl kastiketta. Paista 175 asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.

Chilikastike-valkosipulilasagne
200 g       jauhelihaa
2 dl          tomaattiketsuppia + kuumaa vettä, että tulee vähän juoksevampaa
1 dl          makeaa tomaattichilikastiketta
2 rkl         hunaja-aitan valkosipulihunajamurskaa
3 kpl        valkosipulia

Foliovuoan pohjalle levitä öljyä. Laita pohjalle lasagnelevyjä. Päälle muhennosta ja 2 dl juustokastiketta. Päälle levyjä. Levitä muhennosta ja 2 dl juustokastiketta. Levyjä ja päälle 2 dl kastiketta. Paista 175 asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.

Suklaapiirakka, vähän epäonnistui, joten tarttee muokata vielä....ohjetta ei ole siis vielä testattu uudestaan muokkaamisen jälkeen
Pohja:
100 g      rasvaa (voit tehdä 50 margariiniä ja 50 g kookosrasvaa)
1 dl         mysliä
4 dl         maissihiutaleita

Sulata rasva. Murskaa pussissa maissihiutaleet sekä mysli. Sekoita rasvan joukkoon. Levitä irtopohjavuoan pohjalle. Anna kovettua jääkaapissa.

Suklaatäyte
100 g    margariini
4 rkl       vahva kahvi
125 g    tumma suklaa
2            keltuaista
2 dl        ruokotomusokeri
1 tl         vaniljasokeri
2 kpl      liivatelehti
2            valkuaista
Sulata rasva. Laita liivatelehdet likoamaan. Lisää kahvi ja pilkottu suklaa. Anna sulaa. Sekoita joukkoon tomusokeri hyvin sekoittaen tai vatkaten käsin. Vatkaa joukkoon keltuaiset. Vatkaa valkuaisvaahto kovaksi. Mausta. Sulata liivatelehdet pieneen määrään suklaaseoksen joukkoon. Sekoita liivatelehdet suklaaseoksen joukkoon. Sekoita suklaaseos sekä valkuaisvaahto keskenää varovasti käännellen. Levitä pohjan päälle. Laita kakku jääkaappiin.

Vaniljakiisseli
1 dl     vaniljajuomaa alpro soya
1 dl     soijamaito
2 rkl    ruokosokeri
1         muna
2 tl      perunajauho
1 rkl   vaniljasokeri

Sekoita kaikki aineet keskenään kattilassa. Sekoita hyvin perunajauhot. Keitä kiisseliksi, mutta älä kiehauta. Ota jäähtymään. Lisää vaniljasokeri. 

Sitruunasoijajogurttisorbetti
1 dl           soijajogurtti
1 dl           soijamaito
1 prk         mangopiltti
0,5 dl        ruokosokeri
1 tl            vaniljasokeri
0,25 dl     sitruunamehu
1 rkl          sitruunahunajaa
10 kpl       liivatelehti

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sekoita kaikki aineet keskenään. Tarkista maku, jos haluat happamampaa niin lisää sitruunamehua. Jos haluat makeampaa niin lisää hunajaa tai sokeria. Ota liivatelehdet kylmästä, älä purista, liota pieneen määrään kuumaa vettä. Sekoita joukkoon hyvin. Laita pakkaseen jähmettymään. Sekoittele välillä. Nauti.

1 kommentti:

  1. Ja sitten tiputin 3 foliovuoan lattialle....kiroilin hieman ja hermot meni. Mutta nyt alkaa jo hieman olotila parantua.

    VastaaPoista