Hae tästä blogista

20.2.2011

Peruspullaohje

Peruspullaohje
1 l                  neste (mehua, maitoa, soija,-kaura- ja riisimaitoa, piimää jne.)
4 pss            kuivahiivaa tai
100 - 150 g  leivinhiivaa
2 kpl              muna
3 - 4 tl           suola
10 g              kardemummaa, jos tahdot
3 - 4 dl          sokeri / hunaja / siirappi
1,9 - 2 kg      jauhoja
2 dl               öljyä tai
200 - 300 g  margariinia, sulata ja jäähdytä


Leivinhiiva: +32 asteiseen (kädenlämpöinen) nesteeseen hiiva, suola, sokeri, munat, kardemumma. Vaivaa jauhot joukkoon. Lisää lopuksi rasva. Anna kohota kaksinkertaiseksi. Vaivaa taikinaa. Leivo haluamasia pullia. Anna kohota. Voitele. Paista.
Kuivahiiva: + 42 asteisessa (lämpimämpää kuin kädenlämpö) suola, sokeri, munat, kardemumma. Vaivaa jauhot joukkoon, joihin on lisätty hiiva. Lisää rasva. Anna kohota kaksinkertaiseksi. Vaivaa taikinaa. Leivo haluamasia pullia. Anna kohota. Voitele. Paista.

Hyvä kohotuspaikka pullalle on keittiöallas, johon on laskettu kuumaa vettä. Laita taikinakulho lämpimään veteen tai mikroaaltouuniin (mikroa ei saa laittaa päälle) tai pullapelti altaan päälle ja kohotus nopeutuu.

Voit leipoa:
  • pikkupullia --> tee pieniä pyöreitä pullia, kohota, laita voitelun jälkeen päälle voinokare tai raesokeri. Paista 230 -  250 asteessa 7 - 15 min
  • korvapuusteja --> kauli taikina, levitä päälle rasvaa tai öljyä, kanelia ja sokeri tai sulatettua hunajaa. Kääri rullalle, leikkaa paloiksi. Kohota, voitele, paista 220 asteessa 10 - 15 minuuttia
  • piirakkapohjana --> kauli ohueksi levyksi, pane se pellille, jossa on päällä leivinpaperi tai levitä se vuoan päälle. Levitä päälle marjoja, hiven sokeri tai hunajaa, ja hiukan perunajauhoja ( kun marjat sulavat niin niistä tulee nestettä paljon, perunajauhot imevät kosteuden). Käännä reunat ja voitele. Paista 200 asteessa 20 - 30 minuuttia. Lisää ohjeita tulee osioon http://niitulinkokeilevakeittio.blogspot.com/p/kakut-ja-tortut-seka-kuivakakut.html

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti