Uusia ja vanhoja kivoja maidottomia reseptejä, joita vähän muokkailen, tai siis useasti. Ja nyt myös paljon vauvojen ruokia, koska olen onnellinen äiti. Ja tykkään tehdä itse ruuat. Käytän paljon Kultasuklaan suklaata sekä Hunaja-Aitan hunajia
Hae tästä blogista
7.9.2012
Ruokaohjeita vauvoille
Kasvisliemi
1 kpl bataatti
1 kpl porkkana
1 kpl purjo
2 kpl persiljanoksaa
1,5 l vesi
halutessasi:
5 kpl kokonaisia mustapippureita
1 kpl laakerinlehti
1 kpl valkosipuli
Kuori, paloittele. Halkaise purjo ja huuhtele hyvin. Laita kattilaan, lisää vesi ja mausteet. Anna kiehahtaa ja pienennä lämpöä. Keitä 30-45 min. Kunnes ovat pehmeitä. Siivilöi. Ota juurekset talteen ja soseuta ne. Säilytä kasvisliemi tiiviissä astiassa noin 3 päivää. Voit myös pakastaa liemen valmiisiin annoksiin, noin 2-3 dl.
Hernekeitto
1 kpl peruna / palsternakka
1 kpl omena
n. 100g kuivattuja herneitä tai
n. 100 g linssejä
6,5 dl vesi ja
mausteita (kok. mustapippuri, ruohosipuli, minttu, laakerinlehti)
tai
6,5 dl kasvislientä
Huuhtele herneet / linssit, liota yön yli. Heitä pois liotusvesi. Kuori ja pilko kasvikset. Laita kaikki kattilaan. Keitä noin tunnin ajan miedolla lämmöllä. Soseuta. Voit maustaa yrteillä halutettasi.
Risotto
n. 1 dl / 100g risottoriisiä / lyhytjyväistä riisiä
n. 3 dl kasvislientä
n. 1 dl sosetta esim. kurpitsa
Riisit ja kasvisliemi kiehuvaksi. Alenna lämpöä. Sekoita välillä. Anna hautua 20 min. Lisää sose. Soseuta tarvittaessa.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti