Näin yön hiljaisina tunteina, kun unta tässä odotellaan niin ajattelin tätä päivittää.
Suklaamaisshiutalepatukka
200 g suklaa
2 rkl , salmiakki-, inkiväärihunaja käy kanssa
1 rkl ruokosiirappi
50 g Keiju-levite, muukin rasva käy
120 - 150 g maissihiutale
Sulata suklaa yhdessä siirapin, hunajan ja rasvan kanssa. Lisää joukkoon maissihiutaleet. Hämmennä hyvin sekaisin. Levitä foliovuokaan tai öljyttyyn vuokaan. Anna kovettua. Leikkaa paloiksi. On todella hyvää :-D
Banaanikakku
5 dl täysjyvävehnäjauho tai spelttijauho
1 ½ dl hunaja
½ dl inkiväärihunaja
2 ½ tl leivinjauhe
2 tl kaneli
1 tl inkivääri
2 dl vaahtoutuva vaniljakastike, Sunnuntai
3 munaa
3 dl banaanisosetta, saa olla sattumia (3 isoa banaania)
1 ½ dl sulatettua margariiniä tai öljyä
Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää muut aineet hyvin sekoittaen. Sulata rasva ja hunaja. Jos käytät öljyä niin sulata hunajaa mikrossa tai kuumassa vedessä juoksevammaksi. Lisää seokseen. Kaada taikina voideltuun ja jauhoitettuun kakkuvuokaan (n 1,8 - 2 l) ja paista 175 asteessa alimmalla tasolla 50 - 60 min. Naati!
Appelsinitorttu
Pohja:
2 munaa
½ dl muscovadosokeria tai
½ dl hunajaa
2 dl kokojyvävehnäjauho
1 tl leivinjauhe
50 g sulatettu rasva
Täyte:
30 g rasva
1 dl appelsiinihunaja
½ dl kokojyvävehnäjauho
1 dl pähkinärouhetta
4 dl appelsiinimehu
2 keltuainen
Päälle:
2 valkuaista
1 rkl ruokosokeri tai appelsiinihunaja
Vaahdota munat ja sokeri/hunaja. Lisää jauhot, rasva ja sekoita tasaiseksi. Levitä irtopohjavuokaan. Paista 200 asteessa keskitasolla 12 - 15 min kypsäksi.
Valmista täyte, kun pohja on uunissa. Sulata rasva kattilassa. Sekoita siihen hunaja, venhäjauhot, pähkinät ja vispaa sekaan appelsiinimehu ja keltuaiset koko ajan sekoittaen. Kaada täyte kypsän tortun päälle. Lisää uunin lämpöä 250 asteeseen. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi, mausta hunajalla. Levitä täytteen päälle. Laita uuniin, että marenki saa väriä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti