Sämpylöiden ohje:
Riisihiutalegrahamsämpylät
2 dl riisihiutaleita
5 dl kuumaa vettä
1 tl suola
2 dl täysjyvägrahamjauhoja
n. 3 dl täysjyvä vehnäjauhoja
1 pss kuivahiiva
hiven öljyä
Kiehauta vesi vedenkeittimessä. Lisää kulhoon riisihiutaleet ja vesi. Anna tekeytyä hetken. Lisää joukkoon suola, täysjyvägrahamhiutaleet ja jauhoihin sekoitettu kuivahiiva. Vaivaa taikinaa ja lisää sopiva määrä täysjyvävehnäjauhoja. Taikinan tulee tuntua kiinteeltä, reunoista irtoavalta ja joustavalta ei kovalta. Lisää hiven öljyä taikinaan, jotta taikina lähtee reunoista irti. Anna kohota rauhassa, voit "unohtaa" taikinan. Vaivaa taikinasta sämpylöitä ja paista uunissa noin 15 min 225 asteessa
Possun marinadi
2 dl vahvaa teetä
0,5 dl tervahunajaa
0,5 dl siirappia
1 tl chilihiutaleita
1 tl caynnepippuria
1 tl chilipippuria
10 kpl valkopippuria
10 kpl maustepippuria
Röstiperunat
5 kpl perunaa
2 kpl sipulia
0,5 tl paprikajauhetta
0,5 tl cayennepippuria
0,5 tl suolaa
Raasta perunat ja sipulit. Mausta raaste, sekoita kaikki sekaisin. Tee röstejä pellille leivinpaperin päälle. Paista 225 asteessa noin 15 - 30 min.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti