Hae tästä blogista

3.3.2011

Pari karkki ja kakkuohje

Näin yön hiljaisina tunteina, kun unta tässä odotellaan niin ajattelin tätä päivittää.


Suklaamaisshiutalepatukka
200 g   suklaa
2 rkl      , salmiakki-, inkiväärihunaja käy kanssa
1 rkl      ruokosiirappi
50 g     Keiju-levite, muukin rasva käy    
120 - 150 g maissihiutale


Sulata suklaa yhdessä siirapin, hunajan ja rasvan kanssa. Lisää joukkoon maissihiutaleet. Hämmennä hyvin sekaisin. Levitä foliovuokaan tai öljyttyyn vuokaan. Anna kovettua. Leikkaa paloiksi. On todella hyvää :-D


Banaanikakku
5 dl        täysjyvävehnäjauho tai spelttijauho
1 ½ dl    hunaja
½ dl       inkiväärihunaja
2 ½ tl     leivinjauhe
2 tl         kaneli
1 tl         inkivääri
2 dl        vaahtoutuva vaniljakastike, Sunnuntai
3            munaa
3 dl        banaanisosetta, saa olla sattumia (3 isoa banaania)
1 ½ dl   sulatettua margariiniä tai öljyä


Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää muut aineet hyvin sekoittaen. Sulata rasva ja hunaja. Jos käytät öljyä niin sulata hunajaa mikrossa tai kuumassa vedessä juoksevammaksi. Lisää seokseen. Kaada taikina voideltuun ja jauhoitettuun kakkuvuokaan (n 1,8 - 2 l) ja paista 175 asteessa alimmalla tasolla 50 - 60 min. Naati!



Appelsinitorttu
Pohja:
2         munaa
½ dl    muscovadosokeria tai
½ dl    hunajaa
2 dl     kokojyvävehnäjauho
1 tl      leivinjauhe
50 g   sulatettu rasva


Täyte:
30 g    rasva
1 dl     appelsiinihunaja
½ dl    kokojyvävehnäjauho
1 dl     pähkinärouhetta
4 dl     appelsiinimehu
2         keltuainen
Päälle:
2         valkuaista
1 rkl    ruokosokeri tai appelsiinihunaja


Vaahdota munat ja sokeri/hunaja. Lisää jauhot, rasva ja sekoita tasaiseksi. Levitä irtopohjavuokaan. Paista 200 asteessa keskitasolla 12 - 15 min kypsäksi.
Valmista täyte, kun pohja on uunissa. Sulata rasva kattilassa. Sekoita siihen hunaja, venhäjauhot, pähkinät ja vispaa sekaan appelsiinimehu ja keltuaiset koko ajan sekoittaen. Kaada täyte kypsän tortun päälle. Lisää uunin lämpöä 250 asteeseen. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi, mausta hunajalla. Levitä täytteen päälle. Laita uuniin, että marenki saa väriä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti