Hae tästä blogista

7.9.2012

Ruokaohjeita vauvoille


Kasvisliemi
1 kpl      bataatti
1 kpl      porkkana
1 kpl      purjo
2 kpl      persiljanoksaa

1,5 l      vesi

halutessasi:

5 kpl    kokonaisia mustapippureita
1 kpl   laakerinlehti
1 kpl   valkosipuli

Kuori, paloittele. Halkaise purjo ja huuhtele hyvin. Laita kattilaan, lisää vesi ja mausteet. Anna kiehahtaa ja pienennä lämpöä. Keitä 30-45 min. Kunnes ovat pehmeitä. Siivilöi. Ota juurekset talteen ja soseuta ne. Säilytä kasvisliemi tiiviissä astiassa noin 3 päivää. Voit myös pakastaa liemen valmiisiin annoksiin, noin 2-3 dl.

Hernekeitto
1 kpl      peruna / palsternakka
1 kpl      omena
n. 100g  kuivattuja herneitä tai
n. 100 g linssejä
6,5 dl     vesi ja 
mausteita (kok. mustapippuri, ruohosipuli, minttu, laakerinlehti)
tai
6,5 dl    kasvislientä

Huuhtele herneet / linssit, liota yön yli. Heitä pois liotusvesi. Kuori ja pilko kasvikset. Laita kaikki kattilaan. Keitä noin tunnin ajan miedolla lämmöllä. Soseuta. Voit maustaa yrteillä halutettasi.

Risotto
n. 1 dl / 100g     risottoriisiä / lyhytjyväistä riisiä
n. 3 dl                 kasvislientä
n. 1 dl                 sosetta esim. kurpitsa

Riisit ja kasvisliemi kiehuvaksi. Alenna lämpöä. Sekoita välillä. Anna hautua 20 min. Lisää sose. Soseuta tarvittaessa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti